Tillbehör till din smartphone

Posted by & filed under .

Vi lever i en tid där våra smartphones blir allt mer avancerade, innehåller fler och fler funktioner och klarar av att göra mer saker. Den som idag inte använder sin dator till mer än att betala räkningar, läsa tidningen och.. faktiskt en massa andra saker också, kan idag faktiskt sköta allt detta via telefonen. 

Mer funktioner betyder fler tillbehör

I och med att telefonerna blir alltmer avancerade så kommer det givetvis också fler tillbehör, av olika orsaker. Vissa tillbehör är till för att kunna nyttja appar som redan finns i telefonen och vissa är till för att skydda den allt dyrare manicken i dina händer. Nog för att det redan för längesedan fanns att byta ut till andra färger på telefonens skal, men de senaste åren har det formligen exploderat med olika skal till telefoner i och med smartphonens framfart. Det är framförallt skal och kombinerade mobilväskor och kreditkortshållare till iPhones och Samsungtelefoner som utbudet ökat markant för eftersom dessa är de mest populära modellerna.

Reparera telefonen själv

Tidigare om åren under den så kallade Nokia 3310-åldern, så kunde man som vi nämnde inledningsvis, byta ut skalet på dem om de gått sönder. Nu är telefonernas elektronik så pass avancerad och skalen är inte på samma sätt utbytbara. Men på samma sätt som modeller utvecklas så lär sig även människor att reparera sina telefoner – trots att det är avancerat. När någon lärt sig detta så dröjer det inte länge innan det kommer ut en tutorial på Youtube om hur man till exempel byter ut sin spruckna skärm på sin iPhone.När det börjar komma ut tutorials på Youtube så breder kunskapen givetvis ut sig också. Så numer finns det även så kallade repair-kits som ni ser på videon. Andra tillbehör som tillkommit på senare år är till exempel adapters till telefonernas kameror som endera gör kameran bättre eller ger möjlighet att ta bilder i andra typer av format än vad som går att göra i vanliga fall.