När du måste köpa ny cykel

Posted by & filed under .

Använda sig av en cykel för att ta sig fram är ett bra val. Du får både motion och är snäll mot miljön. Det räcker att cykla fram och tillbaka till jobbet för att få den motion som en människa dagligen behöver.

Om du står i valet och kvalet att köpa en ny cykel, är det först ett par saker du behöver fundera över. Det kommer vi att gå igenom i den här artikeln.

Rätt cykel för rätt ändamål

Innan du köper en ny cykel, tänk på användningsområde. Ska du cykla på asfalt, i terräng, eller både och? Priset spelar säkerligen även roll i ditt beslut. Läs recensioner om cyklar på nätet för att se vad andra människor tycker.

Nödvändig utrustning

För att din cykeltur ska bli så säker som möjligt, behöver du införskaffa lite utrustning. Du behöver bland annat en ordentlig hjälm som sitter bra på huvudet samt reflexer, gärna en reflexväst. Även en vattenflaska kan vara bra att ha om du ska cykla långa sträckor.

Beställ din cykel på nätet

Vill du spara ett par kronor är det rekommenderat att handla på nätet, det är oftast billigare. Välj någon här, du slipper då trängsel som en fysisk butik kan innebära.