Härliga sommartid och din trädgård

Posted by & filed under .

Sommaren är en varm och behaglig tid som gjord för avkoppling med semester. Då passar det väl att fräscha upp med nya dynor och färger till utemöblerna. Eller varför inte ordna med en fågelholk och njuta av fågelsång. Du kan också odla bär att använda till saft och kompott, eller äta dem som färska. Hallon, vinbär och krusbär är enkelt att lära sig att odla.

Fågelmat för din trädgård

Saker till din trädgård kan vara solrosfrön men även olika sorters vildfågelmix om du vill se olika fåglar. Vill du göra det lite mer avancerat finns fågelmatare. Sedan är det bara att ordna picknick med barnen och njuta av mat och sång. Skulle en fågelunge trilla ut ur sitt bo, i din trädgård eller i närheten, så är föräldrarna ofta nära men om den är skadad kan du alltid ringa viltaktuen.

Underlätta odlandet i din trädgård

Idag finns mycket som förenklar ett lyckat odlande. Varför inte göra en utflykt till ett trädgårdscafé för att finna inspiration. Det finns jord som innehåller lecakulor för att kunna hjälpa till med dränering när du vattnat för mycket och som samtidigt låter plantorna få vatten när det behövs. Annat att tänka på är gödsel, belysning och i vilken riktning du ska plantera eftersom olika växter tycker om olika mycket sol.