Handla hållbart mode online

Posted by & filed under .

När det kommer till att handla mode online är det inte alltid lätt att veta vad du faktiskt köper. Hur känns tyget mot din kropp? Andas det? Är det hållbart? För när det kommer till kritan är det ju viktigt att både du och miljön mår bra i längden.

Vad kan du göra för att skydda miljön?

Det är lätt att tro att de plagg som hänger i våra butiker är tillverkade enligt etiska principer och på ett miljövänligt sätt. De lockar och pockar med sitt vackra utseende och skriker att du ska ta med dem hem. Men hur vet du vilka kläder som lever upp till kraven? Ett sätt är att välja kedjor som tydligt tar ställning till dessa värderingar och värnar om miljön.

Sveriges konsumenter listar på sin sida en hel del matnyttigt som kan hjälpa dig på traven och få dig att fatta rätt beslut. Bland annat lyfter de fram producentansvaret för återvinning av textil. Nuförtiden forskas det mycket om just detta. Det handlar inte om att återanvända gamla kläder, utan att faktiskt liksom pet-flaskor bryta ner och skapa nytt tyg, så kallat ”Circulose”. I Sverige är vi i framkanten på denna forskning och den verkar lovande.