Bra bildelar online

Posted by & filed under .

En del av oss har kunskapen att kunna meka med sin egen bil, och vissa av oss lämnar in bilen varje gång det ska göras något till bilverkstaden. Om du tillhör den som gillar att meka med din egen eller för delen andras bilar så är vi bara att gratulera. Du spar pengar och kan sköta om din bil så den håller längre. Och absolut inget ont om den som lämnar bilen till verkstaden. Här kommer vi att ge dig lite tips om vad du kan göra själv med din bil.

Att byta däck

Att skifta från vinter- till sommardäck är ingen större konst. Vad du bör kontrollera innan är att de däck du ska montera har rätt lufttryck och att du märkt upp dessa med VF för vänster fram och HB för höger bak och tvärtom, du märker upp däcken som du tar av också, tillverka en plastdetalj som du kan fästa i fälgen på något sätt så har du kolla var däcket satt förra säsongen. Se även till att du har pallbockar som du kan sänka ner bilen på medans du utför däckbytet.

Byta motorolja

Alla bilar måste få ny och fräsch motorolja med jämna mellanrum, detta för att motorn ska må bra. Ungefär efter 1000 – 1500 mil beroende på bilmodell och hur du kör så ska oljan bytas. Detta gör du enklast på en mack där du kan hyra verkstadsplats under en eller ett par timmar. Du kan även göra det hemma, men det blir lite besvärligare. Du öppnar locket där oljan fylls på och tar av det gamla oljefiltret som renar oljan. Sedan ställer du en bunke som är stor nog att rymma den oljan som finns i motorn under avtappningsbulten. Öppna försiktigt och se till att den mesta av oljan rinner ur. När all olja är ur så se till att rengöra runt avtappningen och smörj in packning och bult och skruva tillbaks och dra åt. Sätt i nytt oljefilter och fyll på med ny fräsch olja, läs instruktioner hur mycket som ryms i din motor. Kolla oljestickan så du inte fyller på för mycket olja.